Skip to: |

Newegg.com - A great place to buy computers, computer parts, electronics, software, accessories, and DVDs online. With great prices, fast shipping, and top-rated customer service - once you know, you Newegg.

If you are reading this message, Please click this link to reload this page.(Do not use your browser's "Refresh" button). Please email us if you're running the latest version of your browser and you still see this message.

Newegg.com - Computer Parts, Laptops, Electronics, HDTVs, Digital Cameras and More!

  • Wish List
  • Feedback
  • Help
Search all
Search
Home
Home > 
Justin B.'s Profile > 
All Reviews
  • Find Reviews
  • Find

Showing Results: Most Recent

ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 AM3+ AMD 990FX + SB950 8 x SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Motherboard with UEFI BIOS
  • Verified Owner
  • Owned For: 1 month to 1 year

Pros: Most boards *probably* work well without issue.

Cons: I originally purchased this board through New Egg on 4/10. The OS I installed on the hard drive was a Windows Server operating system, so when all I received was a static/white noise through the on-board audio-out port, I simple thought it was a sound driver issue. A couple weeks go by with normal operation and I buy an additional hard drive and install Windows XP, thinking this build would be perfect to double as a gaming system when I wasn’t using it for work. The exact same sound issue with XP existed. This happened for both the chassis port and the on-board port. This happens for every speaker I plug in, using a variety of cables.
Okay so I call ASUS technical support, and I provide all details of my system. The engineer's conclusion was that perhaps either my power supply (brand-new CX430M) was insufficient for the installed components, or that the board's sound component was defective. I didn't believe it was the power supply so I tried everything else I could think of first. I uninstalled all drivers and re-installed only the sound driver from the provided driver disk. Issue persisted. I re-formatted the hard drive, re-installed the OS (XP), ensured I didn't install any graphic card drivers in case they conflicted, updated the BIOS to the latest version, installed a different graphics card in case there was a hardware conflict, and downloaded the latest sound driver from the ASUS website. This did not fix the issue. Installed a third operating system (Windows 8.1). Issue is present for this OS as well. I immediately went out and bought a brand new RM750 power supply, furthering my cost for this issue. Of course this didn't work either. Several calls later, the ASUS support team agreed this was a motherboard issue and suggested if possible, that I RMA the board through New Egg. All of the packaging material was no longer available so this was not an option for me. I requested an RMA through ASUS.

Other Thoughts: This is where the real fun begins. I needed this system for work, and the on-board sound card issue did not cripple the system, so I needed an advance replacement from them (they ship me a refurbished board first, then I ship back the defective board) to minimize downtime. Several forms are emailed back and forth and a few days pass before they approve the RMA. The next day I go to turn on the computer aaaaaand nothing happens. It will not even POST. I of course I try several troubleshooting steps, including swapping the power supply and going out and buying a stand-alone power switch to bench test out of the case and nothing works.
A week or so later the refurbished board arrives. I install the new board in the chassis thinking everything would work fine. I was foolish. My video card, which worked perfectly fine in the previous motherboard, only displays video for 15-45 seconds before cutting to no signal. I tried all other PCIe slots, and it doesn’t display anything at all. So I have one working slot, which works for a few seconds. Awesome. Keep in mind that it cuts out even when I’m in the BIOS menu. I swap video cards to another video card that worked perfectly fine in my previous motherboard. Exactly the same issue. I take the board out of the chassis and bench test it. Same issue. I try a different monitor. Same issue.
Yes, ASUS sent me a non-operational refurbished board. I call again and explain the issue.. several times. So I request yet another RMA. This was about a week ago. Still no word of the broken motherboard THEY sent me QUALIFIES for advance replacement.
I broke down this afternoon on the way home from work and bought a new motherboard of the exact same model at a local brick and mortar store (nearly another 200 dollars). I say new, but it was open-box, as it was the only one of that model left in the store. BUT.. I plugged everything in and GUESS WHAT it actually works. It turns on. Video works. Sound works. I have a working computer again. This tells me several things. 1: I’m not crazy. First two boards I tried were actually defective. 2: ASUS can in fact make a functional board, but don’t expect them to ever send you one. 3: And most importantly, don’t throw away the box folks. It’s not that big. Just put it under the bed or something. I could have RMA’d this board a month ago and would have had no issues with New Egg support.

READ FULL REVIEW

Justin B.'s Profile

Display Name: Justin B.

Date Joined: 07/16/07

  • Reviews: 1
  • Helpfulness: 1
  • First Review: 06/03/14
  • Last Review: 06/03/14
Shop by Region: United States | Canada | China | Taiwan
VeriSign Click for the BBB Business Review of this Computers - Supplies & Parts in Whittier CAThis site protected by Trustwave's Trusted Commerce program Inc500
Policy & Agreement | Privacy Policy  © 2000-2015 Newegg Inc.  All rights reserved.
If the Adobe Reader does not appear when you click on a link for a PDF file, you can download Adobe Reader from the Adobe web site.